Wat is XL&Knowledge

XL&Knowledge (spreek uit op z'n Engels: excellent knowledge) is een adviesbureau en dienstverlener op het vlak van semantiek en kennismanagement. Dit is een relatief nieuw en snelgroeiend vakgebied op de grens van Business en ICT, dat zich richt op het optimaal benutten van de binnen of buiten een organisatie aanwezige kennis ter ondersteuning van de samenwerking tussen mensen en organisaties. Wij zien in de praktijk dat kennismanagement nog te vaak gelijk gesteld wordt aan het implementeren van een duur softwarepakket om kennis op te slaan. Maar juist het effectief gebruik van opgeslagen kennis is van doorslaggevend belang. Onze ambitie is daarom u te helpen om aanwezige kennis echt effectief te maken.


XL&Knowledge is voortgekomen uit zusterorganisatie ArchiXL B.V., een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van enterprisearchitectuur. Het vakgebied van de enterprisearchitectuur is een vorm van kennismanagement waarin samenwerking en afstemming essentieel zijn. De diensten van XL&Knowledge zijn ontstaan als interne methoden en tooling van ArchiXL en hebben hun werking daar in de praktijk bewezen -- zie de Galerij voor voorbeelden uit de praktijk. Deze methoden en tooling blijken echter veel breder inzetbaar dan alleen voor enterprisearchitectuur. XL&Knowledge is in het leven geroepen om diensten op het vlak van semantiek en kennismanagement breed te kunnen aanbieden.


Bij de diensten die we aanbieden, maken we onderscheid tussen adviesdiensten en platformdiensten. Als adviesbureau kunnen we u hoogwaardig adviseren over onderwerpen gerelateerd aan semantiek en kennismanagement. Dit betreft zowel managementadvisering over doelen en strategie alsook uitwerking tot ontwerp en begeleiding van de uitvoering (of uitbesteding) van kennismanagementprojecten. Als platformdienstverlener kunnen we u een platform bieden (software-as-a-service) om kennis vast te leggen en te benutten binnen uw organisatie of om samenwerking tussen organisaties te faciliteren.


Onze medewerkers zijn deskundige consultants die op senior-niveau hun sporen hebben verdiend in complexe projecten. Wij zijn dan ook geen detacheerder. Als u ons inhuurt, werken wij met u samen om uw doelstellingen te bereiken. U kunt ervan op aan dat wij daarbij de noodzakelijke kennis en expertise meenemen, alsook de persoonlijke vaardigheden die nodig zijn om in complexe situaties tot een succes te komen.

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links