Hoofdpagina

Sturen met kennis

De hoeveelheid kennis groeit met de dag. Heeft uw organisatie al deze kennis paraat? En zo ja, houdt u deze kennis ook goed bij zodat deze niet snel veroudert? En weet u wat hiervan de impact is op uw organisatie en de lopende en toekomstige programma's of projecten? XL&Knowledge faciliteert het sturen met kennis. Kennis die op dit moment impliciet is en/of versnipperd over de organisatie.

Kennistechnologie als instrument

Kennisdeling.png
Wij ondersteunen bij het toegankelijk maken van alle belangrijke kennis op ons WikiXL platform. Dit is een modern platform, gebaseerd op open-source programmatuur en maximaal gericht op kennisdeling. Kennis wordt laagdrempelig ontsloten voor iedereen binnen en buiten de organisatie. Door gebruik te maken van standaard componenten en koppelvlakken kunnen we snel een rijke omgeving opzetten. Daarnaast is het platform geheel op maat te maken, afgestemd op uw specifieke eisen en wensen. Hierdoor ontstaat een portaal waar alle relevante kennis bij elkaar komt.

Structuur en semantiek

Semantische technologie zoals het WikiXL platform biedt een belangrijke meerwaarde ten opzichte van ongestructureerde mechanismen zoals reguliere wiki's en documenten. Deze zijn vooral gericht op het verspreiden van kennis en niet op het bevragen daarvan. Verschillende mensen hebben verschillende kennisbehoeften die ook niet altijd van tevoren te voorzien zijn. Een lineaire presentatie is daarom vaak niet voldoende om snel de juiste kennis terug te kunnen vinden.

Door het aanbrengen van structuur en semantiek (betekenis) wordt het mogelijk om informatie veel beter te ontsluiten, gericht op de behoeften van specifieke doelgroepen.

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links