GEMMA Online

 
Project.jpg

Eigenschappen

OmschrijvingGEMMA staat voor de GEMeentelijke Model Architectuur. Dit is de landelijke referentiearchitectuur voor gemeenten. GEMMA helpt gemeenten om (ICT-)ontwikkelingen in samenhang aan te sturen. Ontwikkelen, bouwen, aanschaffen en implementeren onder architectuur zorgt ervoor dat de oplossingen onderling goed samenwerken. GEMMA Online bevat architectuurmodellen, views, principes en elementen. Daarnaast bevat het ook de informatiemodellen en de berichtenstandaarden, met de bijbehorende toelichtende teksten.

Daarnaast functioneert GEMMA Online als back-end van de Softwarecatalogus. GEMMA Online bevat de GEMMA architectuurmodellen, die met behulp van ArchiMedes zijn geïmporteerd. Via de door XL&Knowledge ontwikkelde GEMMA API, worden gegevens (referentiecomponenten, applicatiefuncties, standaarden etc) in de Softwarecatalogus geïmporteerd en views gecreëerd. Verder wordt ook de export die de Softwarecatalogus levert, gegenereerd door het GEMMA Online platform.

GEMMA Online faciliteert ten slotte de overleg- en werkgroepen die er zijn om de diverse standaarden rondom StUF, maar ook GEMMA in het algemeen.
URLhttp://www.gemmaonline.nl
ScreenshotGEMMAOnline.png
PaginanaamGEMMA Online


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links